pondělí 8. června 2015

Den druhý









Ráno budíček v 7:30. Vyspali jsme se do růžova, postýlky jsou moc pohodlné, až moc. Jen někomu vržou. Dopoledne jsme šli do jídelny a tam jsme měli úžasnou přednášku o ekologii od paní učitelky Michálkové. Udělali jsme si jeden pokus, pak nám pani učitelky rozdaly náramky, které nejdou potom rozepnout a byly různých barev, takhle jsme se potom rozdělili do týmů.  Skupinky jsme namíchali A s B i kluky a holky dohromady. Oběd byl vynikající, měli jsme vepřové rizoto a polévku - frankfurtskou.
O poledním klidu jsme dostali od paní učitelky dopisy, které přišly ze Španělska. Moc se nám líbili, přeložili jsme si je každý z angličtiny. Pobavily nás, některé a dost nás zaujalo, jak si dokážeme porozumnět anglicky i se španělskými dětmi. Vůbec jsme nevěděli, že přijdou, ale měli jsme milé překvapení.  
Po učení a obědě jsme šli ven a ušli jsme 13 km! Cesta byla dlouhá a šli jsme to víc jak čtyři hodiny, ale za prohlídku zříceniny hradu a výhled z rozhledny to stálo. Pak jsme šli po kamenité cestičce a u začátku cesty jsme viděli malou mrtvolku kuny. Lezli jsme po takové skále, jenže tam měla schody. Chodili jsme po turistických značkách, po červené, modré a po zelené. Díky tomu jsme se pak dostali domů. 
Přišli jsme akorát na večeři, která byla zase výborná - kuře na paprice. Jinak se nám daří dobře, nehádáme se, máme srandu, někdy až moc. Za odměnu za výšlap máme teď večerní kino, což bude super! A od pána, který se stará o ubytování jsme  dostali dva dorty. Mňam. 
  
Když to tak shrneme, máme se hezky a krásně. 

Z dravíme Vás z čistého ovzduší.  


Napsali: na přeskáčku skoro všichni


Paní učitelka: Já děti musím strašně pochvílit, šlapou jako švýcarské hodinky, nikdo moc nezlobí a všichni jsou fajn a bez problémů. Pokojíčky jsou jak ze škatulky, až na jeden, který se ale zítra určitě polepší! Počasí nám dopoledne nepřálo, ale pak se příroda umoudřila a vysvito sluníčko. Ve štředu se chystáme na celodenní výlet. Myslete na nás a piště hodně pohledů! Zdravíme Frančíka, který zůstal ve škole a Julču, která marodí doma. Moc na Tebe myslíme, doufáme, že čteš reportáže a taky si na nás vzpomeneš.






3 komentáře:

  1. Super a mějte se dál úžasně, zdravím také paní učitelky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. A ještě podpis - Petra Velíková :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý večer, děkujeme za zprávy a hezké fotky - tiše závidíme - pozdravujte Kačku i ostatní.

    Vanda a Zdeněk Mánkovi

    OdpovědětVymazat