středa 10. června 2015

Den čtvrtý

Dnes byl den tak krátky, ze jsme nestihli ani napsat reportaze. Celodenni vylet byl senzacni, ale vsichni jsme padli za vlast.
Snad najdeme chvilku k vypraveni zitra.

zdravi 4.A

Reportáž: 

V úterý, kdo chtěl, se mohl přihlásit na TALENT. Děti, které se přihlásily si vymyslely úžasná čísla. Např. TV NOHA. TV NOHA vyhrála první místo, členy týmu byli: Mikuláš, který hrán našeho prezidenta a reportéra, pak Martin, který hrál Láďu Šišku, který prodával kuchařku – vaříme levně a hnusně a reportéra, potom Patrik – ten hrál reportéra a maminku Ládi. Pomáhali Kuba K a Tomáš, ti hráli reklamu na juice Relax.

Druhé místo vyhráli Dancing angels ze 4.B a třetí místo tanečník Vlasta. Od nás se ještě zúčastnili Kačka, která měla strašidelnou povídku. Ta vyděsila porotkyni Pashminu z Afganistánu, která se choulila za židlí. Barča s Terezkou a s Niky P. vyprávěli a hráli vtipy a Vanda skákala přes švihadlo.
Před vyhlášením vítězů jsme si zatrsali.

Celodeňák byl dlouhý na celý den a vrátili jsme se až na večeři. Jen tak tak jsme ji stihli. Nejdříve jsme šli na nádraží, tam jsme čekali na vlak do Turnova. Viděli jsme mainkaté nádražíčko pro skřítky.
Z vlaku jsme vyrazili na hrad Valdštejn. Po cestě k hradu jsme vyšplhali na rozhlednu. Jmenovala se Hlavatice. Paní učitelka musela běžet pro klíč. Byl překrásný výhled.

Cesta k hradu byla dlouhatánská a do kopce, ale vydrželi jsme to. U toho jsme si koupili různé pochoutky i suvenýry. Největším hitem bylo obrovské lízátko. I jedna paní učitelka si ho dala. Lízátko bylo na dva/tři dny, nešlo vůbec ulízat a dostat se ke žvýkačce. Bylo barevné.
Paní průvodkyně nás zavedla do různých zákoutí toho překrásného hradu, byly tam i jeskyně a hladomorna. Taky kostelíček a v jednom vězení tak oni tam skladovali led. V jedné hradbě byla díra, která se jmenovala „železná dieta“, protože při bojích těm vojákům z té díry propichovali břicha.

Pak jsme šli do Turnova, pěšky do Dolánek a odtud zase vlakem domů.
 

























Selfie :D

Žádné komentáře:

Okomentovat