neděle 19. dubna 2015

Co nového v naší třídě?


Po dlouhých přípravách a rozcvičování jsme psali v AJ dopisy našim PENFRIENDS (kamarádům na dálku) ze španělské školy Cervantes v Ávile. Kamarády už známe z krátkých vidomedailonků, které jsme si s nimi minulé pololetí vyměnili. Dopisy už leží u paní hospodářky, odtud půjdou na poštu a hurá letadlem do Španělska. Po dlouhé cestě je paní učitelka Marí Carmen rozdá dětem, které nám odpoví. Už se nemůžeme dočkat. A uznejte sami, že dopisy jsou opravdu povedené! 
Čtyři děti ze třídy se zapojit nechtěly, a tak jsme je nenutili. Naštěstí se dopisů pro jejich španělské partnery ujali ochotně ostatní, a tak ve Španělsku nezůstane nikdo smutný! :)

Nenechte se mýlit, to není nepořádek. Paní Navarová si přijela pro víčka, která jsme doposud se všemi spolužáky z prvního i druhého stupně nasbírali v rámci akce "Víčka pro Kubíčka". O tuto krásnou akci, kterou vymyslela naše kamarádka Sofí se ale staráme i dál, sbírka totiž není časově omezená a pokračuje!






 Také nás čekala milá návštěva knihovny. Paní knihovnice otevřela dopoledne jen a jen pro nás a připravila si zajímavou besedu o pověstech a legendách, které se nám teď hodí do vlastivědy. Potom jsme měli dost času projít si všechny knihovničky, poličky a zákoutí a půjčit si nové knihy. Jen pozor, do měsíce je musíme vrátit!



Žádné komentáře:

Okomentovat