čtvrtek 27. listopadu 2014

Jsme králové a královny čtení

V úterý 18. 11. jsme šli do knihovny a tam nás uctivě přivítali. Hned jsme se udivili, kolik knížek může existovat o zvířatech. Byla tam tentokrát úžasná prezentace o knížkách o zvířatech a živočiších. Kdo neměl kartičku, tak paní učitelka dala paní knihovnici přihlášky a ta nám kartičky udělala a vyrobila na počkání, asi tak za 10 minut. Knihy o zvířatech se značí písmenem K a zeleným proužkem. Knihy o zemědělství, chovatelství a domácích mazlíčcích se značí písmenem Z a zelenožlutým pruhem. 
Pak, když paní knihovnice dopovídala jsme se mohli rozejít a vstoupit do knižního ráje a vybrat si nějakou knížku na půjčení. Knihovna byla pro děti a dospělé různého věku, byla rozdělená na více částí a byla v domově Sue Ryder. 
Bylo dobré, že jsme si mohli půjčit knihy, které i právě vyšly a z přednášky jsme se dozvěděli zajímavé věci. Někdy je lepší si předčíst knížku, než se podívat na film. 

Celý školní rok se zabýváme čtením, ale tenhle měsíc jsme se do toho hodně opřeli. Hodně z nás už má za sebou prezentaci. Té říkáme "židle kritika". Za celý školní rok se musí všichni vystřídat a chtějí nás nalákat na jejich knížku, kterou četli. Péťa paní učitelku i ostatní děti překvapil svou prezentací, že jí měl hodně dobrou a zlepšil se. Miky zase představil velice zajímavou knížku Zeď od Petra Síse o komunismu. 
Prezentovat knížky je super! 

4.A bude číst až do smrti! - to má být pohádkový konec. 

Napsali: Kuba Š., Niky P., Bára, Miky, Petr, Jula, Andy, Vanda, Sofí, Tery, Ivan







Slovo pí. uč.: Já děti moc a moc chválím, protože knihovna dlouho neměla slušnější a motivovanější návštěvníky!

1 komentář: