čtvrtek 12. června 2014

Výlet - chata Zlenice

Cesta do neznáma aneb putování do přírody

Rozhodli jsme se, že se vypravíme k paní učitelce na chatu. Zjistili jsme si na IKT, kde to je, jak tam jede vlak a co je v okolí za památky. 
Dali jsme si sraz na nádraží Vršovice v 7:40 odtud jsme jeli do Čtyřkol. Ve vlaku jsme byli vzorní a Vanda natáčela část našeho překvapení pro rodiče na akademii. Měli jsme jet až do Čerčan, ale paní učitelky to změnily a ze Čtyřkol jsme šli pěšky pod most za nutriemi a pak jsme se otočili a šli na výlet až k přívozu.




Tam jsme měli piknik a mohli jsme se i zchladit ve vodě, ta byla hrozně ledová. Brrrrr. Byli jsme se podívat na zříceninu hradu Zlenice. Niky zjistila, že ten pán, co to vlastnil, se jmenoval Ondřej z Dubé (více ZDE) a řekla nám o tom pověst. Patrik si zatančil před ruinami a bylo to hodně legrační. Uvidíte to už brzy.





Převozník Mates nás nejen převezl, ale udělal nám projížďku po řece Sázavě. Na chatu jsme šli potichu, abychom na paní učitelky rodiče mohli vybafnout. A měli hrozně velkou zahradu. Dělali jsme tam zajímavé soutěže, např. střílení ze vzduchovky, skákání v pytli a kdo déle vydrží pod vodou. Ještě jsme tam měli hulahop, vybiku, chůdy.
















Opékali jsme si špekáčky, ale museli jsme si na to nastříhat proutky. Kačce špekáček spadl do ohně, ale rychle zachránila tím, že ho napíchla zpátky. Oheň jsme si mohli sami rozdělat a zapálil ho Tomáš V. Bylo tam hodně center. Nápojové centrum, tam byl mošt a kelímky na pití, pak baštící centrum, tam jsme si mohli dát hořčici, kečup, rajčátka, chleba. Pak bylo kadící centrum, tam jsme chodili na záchod a kluci měli ještě jedno centrum navíc. Pak řezací centrum na dřevo a koupací centrum, to se pak změnilo v potápěčské.
 Nejlepší bylo, jak jsme dostali lívance se smetanovou polevou a povidly a byly to nejlepší lívance na světe. Nejvíc snědl Patrik a Míša, ti jich měli 4.  Patrik: "Mě to tak chutnalo, že jsem chtěl aj recept." Potom jsme dostali na rozloučenou lízátka.
Bylo to báječný, už se těšíme až tam zese pojedeme. 

Pochvala a kdyby to bylo ve škole za známku, tak by to byla jednička s kometou co nejvíce podtržená!

Děkujeme za návštěvu, 3.A

(napsali: Vanda, Míša, Hanka, Niky P., Matěj, Ivan, Páťa, Frančí, Andy, Barča, Kačí, paní učitelka přepisovala)

Žádné komentáře:

Okomentovat