neděle 16. prosince 2012

Zimní přípravy očima našich malých reportérů

 Co se dělo v 2.A během prosince a jak se připravujeme na zimu a na Vánoce? To Vám poví naši nejmenší reportéři. Někdo z nich Vám popíše pracovní postup výroby papírových sněhuláků či vánočního řetězu, další si vybrali pro svůj příspěvek venkovní stavění sněhuláků. Nebude chybět ani jedna pohádka a básničky.

Barča
Sněhulák:
Potřebujeme: modrý papír, sněhulák z papíru, nůžky, lepidlo, pastelky. 
Nejdřív jsme vymalovali sněhuláka z papíru a pak jsme ho vystřihli. Poté jsme ho přilepili na modrý papír. Vzali jsme bílou pastelku a namalovali jsme vločky.

 David 
 Návod na sněhuláka:
 Sněhulák na zimu má šálu, čepici a rukavice. Sněhulák do divadla má cylindr, kravatu a vestičku. 
Vánoční řetěz:
Musíte nastříhat z barevného papíru proužky. Konce proužků natřem lepidlem a spojíme. Chvilku musíme držet. Další papírový proužek prostrčíme již hotovým kroužkem a slepíme. Takhle pokračujete tak daleko jak dlouhý řetěz chcete mít.
Péťa
Vystříhli jsme sněhuláka a nalepili jsme ho na papír. My jsme vystříhli a vybarvili je, udělali jsme z papíru řetězy.

Frančík
Jak jsme ve škole stavěli sněhuláka.
Ze sněhu se nedali uválet koule. Tak jsme sníh dali na hromadu, do ní místo nosu a očí zapíchli mrkev a šišky a bylo to!

Andy
Když měla být hodina tělocviku, tak jsme místo cvičení šli na plácek stavět sněhuláky. Stavěla třída 2.A a 2.B. Ale na soutěž to nebylo. Sníh nebyl mokrý, ale stejně jsme si poradili. Takže jsme ho udělali jako že roztál. A ti sněhuláci měli také mrkve, vousy a ruce.

Hanka
Chumelí se celý den,
tak jsme vyšli s bráchou ven.
Co udělat sněhuláka?
Řekl najednou muj brácha.

Pohádka o sněhulákovi.

Bylo nebylo, žil jeden chlapeček, který se jmenoval Jiřík. A měl moc rád zimu. Jednoho dne nastala zima. Kluci s Jirkou šli stavět sněhuláka. A zrovna bylo 12.12.2012. A říká se, že v tento den chodí čaroděj Sněhoděj. A přišel zrovna kde si kluci stavěli sněhuláka. Čaroděj měl mluvící prášek. A málo se vysypalo i na sněhuláka. A čaroděj si říká, že musí jít domů. Kluci vstali a šli se kouknout na sněhuláka. Kluci se divili, že sněhulák mluví. "Jak se jmenuješ?, ptá se sněhulák. "Jiřík." "Pojď se koulovat, Jiříku." A koulovali se až do večera.

Páťa

Sněhuláček panáček,
na hlavě má plecháčk.
Místo očí uhlíky,
až dolů knoflíky.
Chodí, chodí bos,
a má dlouhý nos.
Hra na medvěda

V procesu

Sněhulák s šálou - 2.B

Sněhulák elegán s knírem - 2.A

Žádné komentáře:

Okomentovat